Projecten en opdrachtgevers


Onderzoek naar inspiratie bij kunstvakdocenten in tbs-kliniek

Groepsbijeenkomsten en individuele gesprekken met team van kunstvakdocenten in tbs-kliniek, waar het voortbestaan van hun werk vanwege bezuinigingen onder druk staat. Thema: vanuit welke inspiratie werken wij en wat doet dit voor de patiënten? Startend vanuit een verhaalopdracht waarin deelnemers hun vak als personage verwoorden en vervolgens over hun eerste geïnspireerde ontmoeting met dit personage vertellen.

Onderzoek naar inspiratie bij trainings- en consultancybureau

Interviews met vrijwel alle medewerkers van het bureau en het bijwonen van een aantal vergaderingen.  Wat is de drijvende inspiratie binnen deze organisatie en hoe krijgt deze inspiratie vorm? Weergave van het onderzoek in verhaalvorm: de ontdekkingsreiziger die bij een onbekende stam belandt en daar te gast is. De ontdekkingsreiziger schrijft zijn logboek vanuit verwondering: welke gewoonten en gebruiken heeft deze stam? Waar ‘voedt’ men zich mee? Welke rituelen zijn er? Wat zijn de goden en welke verbinding onderhoudt men ermee?

Workshop internetprovider

Met het hele team ‘onderzoek’ naar de organisatiecultuur als bepalende factor voor hun creatieve processen. Dit door de organisatie als personage te verbeelden en in verschillende verhaalsituaties te plaatsen. Heel lichte en speelse sfeer waarin veel werd gelachen. Op basis hiervan een profiel gemaakt van het vermogen van het team om creativiteit in hun werkprocessen een plek te geven.

Workshops en coaching bureau voor tuinarchitectuur

Met het ontwerpteam, bestaande uit drie mannen (één senior en twee junior) op zoek naar scenario’s voor verdere creatieve ontwikkeling. Deelnemers kregen een verhaalopdracht met als uitgangspunt: een houthakker woont met twee zoons in het bos. Op een dag…. Vervolgopdrachten gingen over nieuwe verhaalsituaties (uitdagingen die drietal het hoofd moest bieden, waaronder de ontmoeting met de ‘schaduw’) en het vertellen van het verhaal vanuit het perspectief van de  ieder afzonderlijk personage. Is gebruikt bij beslissingen in relatie tot teamontwikkeling.

Gebruik van metaforen in interviews en coachingsgesprekken

Een metafoor draagt op een compacte manier veel creatieve informatie in zich. Metaforen zijn gemakkelijk op te roepen en te herinneren. Een juist gekozen metafoor maakt vaak in één beeld duidelijk wat honderden woorden nog niet kunnen vertellen. Niet voor niets wordt gezegd dat dit een creatie-instrument is dat God in ons heeft achtergelaten.

Schrijven van de ‘verhalen van de organisatie’ voor personeelsbladen gemeenten, Defensie en hoogheemraadschap

Artikelen met een verhalende insteek, gebruik makend van de elementen tijd, plaats en handeling. Schrijven over dagelijkse en markante gebeurtenissen, waardoor de organisatie zichzelf als een doorlopend verhaal kan zien. Verhalen zijn verwant aan creatieve ontwikkelprocessen en bieden de mogelijkheid om jezelf als deelnemer aan zo’n proces te zien.

 

microsoft office project professional 2007 sp2 activation key hot sale online!buy your genuine microsoft office project professional 2007 sp2 product key with cheapest price Office Project Professional 2007 SP2 Key
does anyone know where I can download microsoft office project standard 2007 Microsoft Office Project Standard 2007 Key
here are some product keys for microsoft office 2007 professional which are fully 100% working Microsoft Office Professional 2007 Key
still using microsoft office 2007?download with a microsoft office 2007 product key,compare office 2007 to office 365 and get support for office products Office Standard 2007 Key
needed to reset my laptop back to factory settings.unable to locate product key for office enterprise 2007 is there any way to retrieve that info Microsoft Office 2007 Enterprise Key

Loading